حضور مقام ارشد امنیتی امارات در تهران-راهبرد معاصر
پایگاه خبری میدل ایست آی مدعی شد؛

حضور مقام ارشد امنیتی امارات در تهران

پایگاه خبری میدل ایست آی در خبری مدعی شده است که مشاور امنیت ملی امارات جهت رایزنی با مقامات کشورمان وارد تهران شده است. شماری از منابع آگاه هدف از این سفر را تغییر موضع ابوظبی در قبال تهران ارزیابی کرده اند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۷ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 14
کد خبر: ۲۴۸۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ پایگاه خبری میدل ایست آی در خبری مدعی شده است که مشاور امنیت ملی امارات به شکلی محرمانه و جهت رایزنی با مقامات کشورمان وارد تهران شده است. خبری که در صورت صحت داشتن گواهی است بر تغییر رویکرد ابوظبی در قبال تهران.

 

اهمیت مسئله فوق از آن روست که نیروهای اماراتی در خلال هفته های اخیر اقدام به خروج تدریجی از یمن کرده و در رابطه با آینده این کشوربا سعودی ها دچار اختلاف نظر شده اند.

 

میدل ایست آی مدعی شد: یک مقام ارشد امنیتی در امارات متحده عربی به این پایگاه خبری گفته است که طحنون بن‌ زائد، مشاور امنیت ملی امارات متحده عربی و برادر کوچکتر ولیعهد این کشور در چهل‌وهشت ساعت گذشته برای انجام ماموریتی غیرعلنی با هدف کاهش تنش در خیلج فارس در ایران بوده است.

 

بنا بر این گزارش، «سفر محرمانه» طحنون از نظر سطح دیدارهای انجام شده، رده‌بالاترین دیدار انجام شده میان دو طرف[امارات و ایران] از زمان ایجاد بحران بوده است.

 

این سایت اشاره می‌کند که این سفر نشان می‌دهد که امارات موضعی نرم‌تر در قبال ایران اتخاذ کرده است به خصوص پس از حمله روی داده اوایل سال جاری علیه چهار نفتکش در بندر فجیره امارات. علیرغم آنکه نظامیان امریکایی به این نتیجه رسیدند که حمله کار ایران بوده است با این حال، امارات هرگز انگشت اتهام را به سمت ایران نگرفت. در عوض، مقام‌های دریایی امارات با همتایان ایرانی خود برای تقویت امنیت مرزی دیدار داشتند. همچنین، وزیر خارجه امارات تلاش دولت‌های اروپایی برای کمک به تنش‌زدایی در منطقه را ستود. او گفت که امارات از نزاع با ایران خودداری می‌ورزد. او گفته بود که امارات خواستار خویشتن‌داری تمام طرفین است و سیاستی عملگرایانه با هدف کاستن از تنش‌ها و ایجاد فضای گفت‌‌وگوی سازنده را دنبال می‌کند.‌

 

"میدل ایست آی" می‌نویسد: "دیدار اخیر در حالی صورت گرفته که تلاش‌های موازی پشت‌پرده برای ایجاد کانال‌هایی به منظور گفت‌و‌گو میان ایران و عربستان در جریان است و سعودی‌ها از "عادل عبدالمهدی" نخست‌وزیر عراق خواسته‌اند تا به ایران پیام برساند. او نیز نقش میانجی‌گری برای زمینه‌سازی شرایط مذاکرات را انجام می‌دهد. همچنین، "عمران خان" نخست وزیر پاکستان، نقش مشابهی را برعهده دارد".

 

این گزارش در حالی حاکی از ماموریت غیرعلنی این مقام اماراتی در ایران است که تاکنون مقامات رسمی کشورمان انجام شدن چنین دیداری را در یا تایید نکرده‌اند.

 

در همین حال، نشریه "نشنال" امارات از برگزاری کنفرانسی در ابوظبی درباره موضوع تلاش برای تنش‌زدایی در روابط ایران و عربستان خبر داده است.

 

این نشریه در گزارش خود می‌نویسد: "نفوذ بر ایران دشوار است و این مسئله تنش‌زدایی میان کشورهای منطقه را دشوارتر می‌سازد. به تازگی در انستیتو بیروت در ابوظبی نشستی با هدف بررسی گزینه‌های دیپلماتیک در روابط میان کشورهای حوزه خلیج فارس به دنبال حملات اخیر صورت گرفته برگزار شد. اکثر تحلیلگران در این نشست باور داشتند که خصومت میان تهران و ریاض در آینده قابل پیش‌بینی حفظ خواهد شد و سفر "ولادیمیر پوتین" رییس جمهوری روسیه به ریاض نیز سبب گشایش قابل توجهی برای تنش‌زدایی در منطقه نخواهد شد. "آندری فدوروف" معاون سابق وزیر خارجه روسیه در این نشست گفت که نباید‌ درباره میزان و توان نفوذ روسیه بر ایران اغراق کرد. او گفت بردن یک شطرنج‌باز ماهر در بازی شطرنج راحت‌تر از حل مسائل منطقه خلیج فارس است. او افزود: "امکان اعمال نفوذ بر ایران وجود دارد. با این حال، نباید درباره آن مبالغه کرد. این نفوذی محدود است".

 

او افزوده است: "روحانی رییس جمهوری ایران در دیدار اخیرش با پوتین نشان داد تمایلی به شنیدن حرف‌های مسکو ندارد و ایران می‌خواهد راه خود را برود. ایران حتی تلاش می‌کند از شرایط ایجاد شده فعلی برای افزایش نفوذ خود میان روسیه، امریکا و بازیگران اروپایی استفاده کند. این خود یک مشکل است. با شناختی که از ایران دارم بعید می‌دانم تلاش‌های پوتین برای مذاکره میان تهران و ریاض نتیجه دهد. ایران اکنون روی نزاع ایجاد شده بازی می‌کند".

 

"ترکی الفیصل" دیپلمات سابق سعودی و رییس دستگاه اطلاعاتی عربستان به همراه رییس شورای همکاری خلیج فارس که هر دو در نشست حضور داشتند، گفتند که خواستار بهبود روابط با ایران هستند. با این حال، آنان مدعی شدند که این رفتار تهاجمی و به زعم آنان مداخله‌جویانه ایران در امور داخلی کشورهای عربی است که‌ مانعی برای صلح است.

 

"محمود سریع القلم" استاد ایرانی نیز در نشست حضور داشت.‌ او گفت ناسازگاری‌هایی میان نگاه ایران و همسایگان نسبت به مسائل منطقه‌ای وجود دارند که بهبود را دشوار ساخته است. او گفت: "به نظرم در آینده نزدیک امکان رفع نزاع میان ایران و همسایگان وجود ندارد و به نظرم باید بر روی مدیریت نزاع تمرکز کرد".

 

در این نشست "رابرت بلک ویل" سفیر سابق امریکا و معاون امنیت ملی در دوره ریاست جمهوری جورج بوش بر لزوم یافتن راهی دیپلماتیک برای حل نزاع میان تهران و ریاض تاکید کرد و گفت: "من‌نگران هستم که منطقه به سوی بدترین وضعیت ممکن حرکت کند. به نظرم تمام کشورهای منطقه و روسیه و امریکا باید هر راه دیپلماتیک ممکنی را برای کاهش تنش و درجه نزاع بیازمایند. به نظرم امکان گسترش دامنه نزاع در پنج سال آینده بالاست و در این میان راه حل دیپلماتیک مهم‌تر از راه‌های نظامی است".

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده